(video) Ruslan Codreanu: „Organele electorale nu se grăbesc să se convoace în ședință” pentru a-l înregistra în cursa electorală

Ruslan Codreanu spune că, organele electorale „nu se grăbesc să se convoace în ședință” pentru a lua o decizie cu privire la înregistrarea lui Codreanu în cursa electorală.

Foto: UNIMEDIA

Declarația fostului primar interimar vine după ce ieri, Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea de neînregistrare a lui Ruslan Codreanu în cursa pentru Primăria capitalei.

„Deşi decizia Curții de Apel este definitivă şi executorie, organele electorale continuă să ne saboteze. Nu vor sub nici o formă să ne înregistreze!

Nu ştiu ce fel de stat de drept vrem să construim dacă reprezentanții partidelor aflate la guvernare din organele electorale încalcă legea într-un mod atât de flagrant.

Ne-au furat 2 saptămâni din campanie, ne-au primblat de la o instituție la altă instituție, au încălcat toate procedurile posibile, au invocat motive absurde precum că pe liste e scris cu pixuri diferite. Nu poți exclude arbitrar concurenții din cursă. În această manieră exercițiul democratic care urmează nu poate fi catalogat drept "alegeri"”, scrie Codreanu.

Ieri, CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale.

Reprezentanții Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală nu au comentat deocamdată acuzațiile lui Codreanu.


Pub