Germania: Cel puțin doi morți în urma unui atac armat în orașul Halle

Două persoane au fost ucise în plină stradă la Halle, un oraş din estul Germaniei, într-un atac armat, unul dintre presupuşii autori fiind arestat, relatează Agerpres.

Foto: CNA

Parchetul antiterorist german a anunţat că s-a sesizat în legătură cu ancheta în cazul atacului armat care a avut loc miercuri în oraşul Halle. Această instanţă a justificat această abordare prin ''importanţa deosebită a cazului'' care vizează ''infracţiuni violente ce afectează securitatea internă a Republicii Federale Germania''.

Potrivit unui martor, focurile au vizat în special un restaurant turc, în timp ce, conform cotidianului Bild, împuşcături ar fi avut loc de asemenea în faţa unei sinagogi şi o grenadă ar fi fost lansată, în această zi de Yom Kippur, într-un cimitir evreiesc din apropiere.

O persoană a fost arestată la scurt timp, a anunţat poliţia, fără alte detalii în acest stadiu al anchetei.

Mai multe persoane au semnalat, de asemenea, împuşcături, inclusiv o grenadă, care au vizat un restaurant turc de kebab.

Întregul cartier a fost încercuit şi gara centrală din Halle (landul Saxonia-Anhalt) a fost închisă.

Atacul survine la câteva luni după uciderea în landul Hessa a lui Walter Lübcke, un ales pro-migranţi al partidului conservator al cancelarului Angela Merkel (CDU). Principalul suspect în acest caz este un membru al mişcării neo-naziste.

Acest caz a creat o undă de şoc în ţară, în care extrema dreaptă anti-migranţi înregistrează un succes electoral după altul. Aceasta a trezit teama faţă de terorismul de extremă dreapta, precum cea a grupului NSU, responsabil pentru uciderea între 2000 şi 2007 a circa 10 migranţi.


Pub