Maia Sandu, despre modalitatea în care CA a validat mandatul lui Năstase: Sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă

Maia Sandu a comentat decizia Curții de Apel prin care a validat mandatul de primar lui Andrei Năstase, care a câștigat alegerile anul trecut. Prim-ministra consideră că modalitatea în care a fost luată decizia este „o dovadă în plus că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă”.

Foto: UNIMEDIA

„Este un exemplu care demonstrează, pe de o parte, decizia aberantă de anul trecut. Și dacă vedem că anumite personaje care au luat atunci acea decizie se regăsesc printre cei care au luat acum altă decizie, avem o dovadă în plus că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă și că acest sistem trebuie curățat”, a comentat Maia Sandu.

Prim-ministra speră că cei care au luat această decizie nu au făcut-o „pentru a se da bine pe lângă noua putere”.

Andrei Năstase a declarat astăzi că decizia CA se datorează Curții Europene Drepturilor Omului (CEDO) care a cerut explicații Guvernului Republicii Moldova. Amintim că, Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018, prin care atunci alegeri locale anticipate în Chișinău au fost invalidate.


Pub