Pavel Filip, despre audierile privind așa-zisul puci anticonstituțional: „Nu voi merge la această Comisie”

Pavel Filip a spus că nu va merge la audierile Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor așa-zisului puci anticonstituțional. Deputatul a declarat că deocamdată nici nu a fost invitat la audieri.

Foto: UNIMEDIA

„Nu voi merge la această comisie, cum nu vor merge nici colegii mei din Parlament”, a declarat Pavel Filip la emisiunea Politica de la TV8.

Pavel Filip consideră că evenimentele politice de la începutul lunii iunie au fost un „blocaj constituțional”.

„A fost o perioadă destul de complicată și i-am invitat (n.r. oponenții politici) la discuții pentru a ieși din situație. Eu consider că era într-un blocaj constituțional. Au urmat presiuni din partea societății. Am luat decizia de a ceda puterea imediat”, a spus Pavel Filip.

Ieri, Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor așa-zisului puci anti-constituțional i-a audiat pe Gheorghe Cavcaliuc, Valeriu Cemîrtan și Alexandru Cladco. Vor fi audiați și vicepreședintele Partidului Democrat, Alexandru Cauia, care a lipsit de la audierile de azi, fosta secretară generală a Guvernului, Lilia Palii, membrii Guvernului Filip și foștii membri ai Curții Constituționale.

Amintim că la 18 iunie curent, Parlamentul a decis, cu 61 de voturi, crearea Comisiei de anchetă, formată din 7 deptați, pentru elucidarea tutror circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. Fracțiunea deputaților democrați a refuzat să înainteze membri pentru comisie.


Pub