21:46:13 28.03.2024
Stiri

Beneficiile unice ale porumbului

Știri 09.10.2019 19:01 Vizualizări1538 Autor: Ziarul National


Beneficiile unice ale porumbului

Porumbul face parte din familia cerealelor şi este un aliment foarte sănătos în dietă. De asemenea, este un aliment fără gluten, alternativa ideală pentru persoanele care au intoleranţă la gluten. Iată câteva dintre beneficiile unice ale porumbului.

Porumbul face parte dintr-o categorie de alimente care protejează şi menţin sănătatea. Numeroase studii au găsit o legătură strânsă între consumul de cereale şi riscul scăzut de boli de inimă, cancer, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 şi obezitate. Bineînţeles, mărimea porţiei contează. Încearcă să consumi porumbul şi în funcţie de necesitatea corpului şi nivelul de activitate.

Porumbul, un aliment bogat în nutrienţi

Porumbul conţine o varietate de vitamine B, dar şi potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială, şi menţine funcţiile inimii, contracţiile musculare, previne crampele musculare şi ajută la menţinerea masei musculare. De asemenea, asigură de 10 ori mai multă vitamina A decât oricare altă cereală. Mai mult, protejează împotriva declinului cognitiv şi, totodată, vitamina A sprijină sistemul imunitar şi ajută la formarea mucoasei membrane a tractului respirator.

Conţine antioxidanţi

Luteina şi zeaxantina, principalii pigmenţi ai porumbului, ajută la protejarea ochilor şi reduce riscul degenerării maculare şi de apariţie a cataractei. Aceşti antioxidanţi combat totodată atât inflamaţiile cronice, cât şi pe cele acute şi protejează împotriva bolilor neurodegenerative, ca Alzheimer, de exemplu.

Ideal pentru digestie

Un alt beneficiu pentru sănătate ţine de doza insolubilă de fibre, care nu este asorbită în sânge. Fibrele insolubile rămân în tractul intestinal, cresc bolul alimentar şi ajută la eliminarea resturilor din sistem. Astfel, este prevenită constipaţia, şi scad riscurile de cancer de colon.

Sursa: csid.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md