image
Sursa foto: jurnal.md

Transportatorii auto anunță pentru ziua de mâine un nou PROTEST de amploare; Sute de curse vor fi SUSPENDATE

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță un nou protest pentru ziua de mâine. Protestul este organizat ca reacție a neajustării de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional și internațional.

Totodată, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto spun că Inspectoratul Național de Patrulare ar încerca să interzică desfășurarea protestului invocând circumstanțe neprevăzute de Lege și motivând că este necesar de a escorta o delegație.

Organizatorii anunță că la protestul din PMAN care va avea loc la ora 12.00 vor participa mai mult de 250 unități de transport, iar aproximativ 250 unități de transport vor staționa în sate și centre raionale.

Spre deosebire de protestul din 12 septembrie 2019, protestul de mâine va include și suspendarea curselor regulate.

În total organizatorii preconizează să suspende 586 de curse (293 tur și 293 retur) ale 124 rute regulate.

Lista curselor suspendate:

Contactată de Jurnal.md pentru o reacție Diana Fetco, șefa serviciului de presă al INP, ne-a comunicat că Inspectoratul Național de Patrulare nu are niciun drept să interzică desfășurarea protestului. Purtătoarea de cuvânt ne-a menționat că INP a solicitat de la organizatori detalii despre eveniment(ora, locația, traseul) însă aceștia au refuzat categoric să prezinte informații referitoare la protest.

Diana Fetco a precizat că mâine, la Chișinău, Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, urmează să interprindă o vizită oficială în Republica Moldova, eveniment ce coincide cu ora în care se va organiza protestul.

INP aduce asigurări că indiferent de contextul în care se va desfășura evenimentul agenții de patrulare vor asigura ordinea publică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: