image
Sursa foto: pixabey.com

Crizantemele, florile toamnei; Cum trebuie îngrijite și la ce temperatură rezistă

Cum vine toamna, crizantemele îşi fac apariţia la ferestrele şi în grădinile caselor. Pot fi întâlnite într-o mulţime de varietăţi, potrivite pentru toate gusturile. Florile sunt atât de diverse, încât permit alegerea dintr-o multitudine de forme şi culori, de la galben la alb, roşu sau grena.

În filosofia orientală Feng Shui, crizantemele sunt considerate flori aducătoare de fericire şi veselie?

Cum se înmulțesc crizantemele

Crizantemele sunt flori rezistente şi foarte uşor de cultivat. Chiar dacă sunt  plante de grădină, pot fi cultivate cu uşurinţă şi în casă, în ghivece. În plus, nu necesită îngrijiri speciale pentru a le menţine înflorite mai mult timp. Crizantemele se înmulţesc relativ uşor, prin butaşi care se plantează primăvara. Aceştia se separă şi se plantează individual. Butaşii trebuie udaţi, însă cu moderaţie.

De câtă lumină au nevoie crizantemele

Aceste plante au nevoie de foarte multă lumină. Ele se ţin în general în ghivece, pe terase sau în grădini, la lumină multă, dar fără soare direct. Atenţie! Pentru o creştere echilibrată se recomandă răsucirea periodică a ghiveciului!

Temperatura optimă

Crizantemele trăiesc foarte bine la temperaturi răcoroase, de aceea sunt şi plante specifice toamnei, când afară nu este nici foarte cald, nici foarte frig. Temperatura ideală pentru ele este de 13-18º C. RECOMANDĂRI Detaliul pe care nimeni nu l-a observat la fizicul Elenei Udrea de când a venit în țară. Pătraru: 'Nu am nimic cu cine-și bagă unde își bagă...'

Umiditate

Umiditatea atmosferică medie sau ridicată este propice dezvoltării bune a crizantemelor. Este necesară amplasarea lor în spaţii bine aerisite, dar ferite de curenţi puternici de aer.

Cum trebuie udate crizantemele

Pentru crizanteme, benefic este solul bine drenat, nisipos, dar cu un conţinut bogat de substanţe organice, care să reţină suficientă umiditate. Sunt plante care se udă des pentru a se menţine pământul permanent umed. Atenţie, nu ud! Altfel riscaţi să le găsiţi putrezite în ghivece. De aceea, nu este recomandată nici stagnarea apei în farfurioară. Fertilizarea se face săptămânal, în perioada de înflorire.

Atenție la boli şi dăunători!

Crizantemele sunt flori sensibile la atacul păduchilor de frunze. De aceea, trebuie examinate periodic, iar atunci când este cazul se intervine cu produse fitosanitare la primele semne ale apariţiei dăunătorilor.

Condiţii speciale pentru îngrijirea crizantemelor

Pentru a avea o formă frumoasă este recomandată tunderea periodică a tufelor, precum şi îndepărtarea florilor ofilite.

sursa: Libertatea.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: