image
Sursa foto: libertatea.ro

Gheorghe Dincă, scos din penitenciar și dus la INML pentru expertiza psihiatrică, la două luni după crimele din Caracal

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu, va fi dus marți de la Penitenciarul Jilava la Institutul de Medicină Legală (INML), au precizat surse judiciare citate de Mediafax.

Principalul suspect al crimelor din Caracal se află de o săptămână la Spitalul Penitenciar Jilava pentru mai multe proceduri dispuse în cadrul anchetei. Gheorghe Dincă a fost transferat pe 1 octombrie din Arestul Central în Spitalul Penitenciar Jilava „pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale”, a anunțat Poliția Română, conform Mediafax.

La sfârșitul lunii iulie, Gheorghe Dincă a fost arestat, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. În gospodăria sa, anchetatorii au găsit rămășițe umane despre care INML a stabilit, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei Măceșanu.

Rămășițele descoperite în liziera pădurii din Caracal, despre care Gheorghe Dincă a susținut că sunt ale Luizei, au fost trimise în Statele Unite pentru a fi analizate de FBI.

Gheorghe Dincă, internat de opt ori la psihiatrie

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal a fost internat de opt ori în doi ani, între ianuarie 2009 și septembrie 2010, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Conform unei fișe medicale din aprilie 2010, Dincă a fost internat cu trimitere de la medicul de familie, pentru “sindrom anxios depresiv”. În spital medicii i-au pus ca diagnostic secundar „Tulburări mentale şi de comportament datorate folosirii alcoolului”, sindrom de dependenţă, sindrom amnezic şi hepatită alcoolică, scrie Mediafax.

După internare, a primit tratament pentru ”tulburări organice de personalitate și de comportament datorate unei boli, vătămări și disfuncții cerebrale”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: