/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Șoferii care nu și-au achitat amenzile, vânați de inspectorii de patrulare. Poliția va efectua razii până la sfârșitul lunii

08 octombrie 2019, ora 22:11

Vânătoarea de șoferi care nu și-au achitat amenzile a început pe străzile din Chișinău. Inspectorii opresc mașinile, apoi îi verifică pe conducătorii auto, cu ajutorul unui scanner. Dacă depistează că pe numele lor au fost emise procese verbale, iar amenda nu a fost plătită, oamenii legii le înmânează oficial. Șoferii, care au fost opriți la filtrul de pe șoseaua Hâncești, nu prea au fost de acord cu încălcările imputate, dar se văd nevoiți să le achite.

Șoferii au fost verificați cu ajutorul unei tablete speciale, care scanează numerele de înmatriculare ale automobilelor. Imediat, pe ecran, apăreau toate încălcările lor.

Unii însă nu au fost de acord cu faptele incriminate și au pus la îndoială informațiile poliției.

”Ia-n uitați-vă vă rog. E mașina asta? Sigur e asta? Stăuceni e încoace, noi trăim la Hâncești”.

După ce și-au amintit, totuși, de încălcări, șoferii și-au recunoscut vina și au completat procesele. Au oferit și sfaturi poliției.

”Bine, întocmiți procesul, nu e problemă, dar altădată, aveți în vedere, transmiteți la Ministerul Drumurilor să mai pună un indicator că este radar.

În timp ce unii au fost indignați de amenzi, alții s-au arătat bucuroși să le achite.

”Ea îmi spune că trebuia să vin și să le zic că am încălcări. Sunt Sfântul Duh sau ce? Dumnezeu îmi zice că am încălcări?

”Nu am avut ocazia să mă deplasez, dar mă bucur că am fost stopat de colaboratori și am ocazia să-mi primesc sancțiunea bine-meritată”.

Pentru a fi la curent cu existența amenzilor, șoferii sunt îndemnați să le verifice regulat.

”Ei se prezintă la Centrul unic de monitorizare, cu permisul de conducere și certificatul de înmatriculare și noi verificăm în baza de date”, a declarat Igor Postu, șeful secției monitorizare și informare din cadrul INP.

Dacă nu sunt achitate, amenzile se sting după un an de la fixarea contravenției. Însă, șoferii nu scapă de ele, dacă sunt prinși în trafic și semnează procesele verbale. Sau atunci când, scrisoarea poliției vine prin recomandare. Astăzi au fost întocmite circa 70 de procese verbale, iar raziile poliției urmează să aibă loc pe tot parcursul lunii octombrie. În cadrul operațiunii a fost depistată și o persoană în stare de ebrietate, cu 0,73 mg/l în aerul expirat, de aproape cinci ori mai mult decât prevede norma.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram