Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.10.2019

Banca Mondială va oferi suport la modernizarea sistemului de achiziții publice din Republica Moldova

Banca Mondială va oferi suport la modernizarea sistemului de achiziții publice din Republica Moldova

Banca Mondială va sprijini modernizarea sistemului de achiziții publice din Republica Moldova. O declaraţie în acest sens a făcut managerul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Anna Akhalkatsi, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Conducerea ministerului a făcut o scurtă trecere în revistă a problemelor cu care se confruntă domeniul achizițiilor publice, precum și măsurile întreprinse pentru remedierea acestora. „În prezent se muncește la ajustarea legislației și armonizarea acesteia cu cea a Uniunii Europene, precum și se elaborează legea care va reglementa achizițiile în sectorul de utilități”, a menţionat Natalia Gavriliţa.

Potrivit ministerului Finantelor, managerul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Anna Akhalkatsi, a spus că instituția pe care o reprezintă va oferi asistență la modernizarea mai multor servicii guvernamentale, inclusiv și cele aferente achizițiilor publice. „Avem o echipă internațională de expertiză și putem oferi suport în implementarea acestor reforme”, a conchis managerul de țară al Băncii Mondiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus