Image-Description
Aproape patru mii de șoferi prinși beți la volan, în primele nouă luni ale anului 2019
Social 8 octombrie 2019, 12:00 | 1842

În primele nouă luni ale anului curent, polițiștii de patrulare au depistat şi amendat 3751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate, potrivit datelor Inspectoratului General de Patrulare (INP).

Din cauza şoferilor băuţi au avut loc 117 accidente rutiere, în urma cărora 30 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 134 au rămas cu diverse traumatisme.

INP notează că șoferii ignoră campaniile de informare, operațiunile și sancțiunile aplicate de poliție sunt și califică această situație ca alarmantă.

În acest context, INP a atenționat conducătorii auto că alcoolul afectează reacțiile și determină persoana să subestieze pericolele la care se expune în timpul șofatului.

Conform legislației în vigoare, permisul șoferilor ce conduc în stare de ebrietate este ridicat imediat pentru o perioadă de la șase luni – în cazul primei abateri și până la trei ani – în cazul abaterii repetate.

De asemenea, mașina șoferului aflat la volan în stare de ebrietate este transportată la o parcare specială, în cazul în care șoferul nu este însoțit de către o persoană capabilă să conducă ori nu va găsi o persoană care să urce la volan în locul lui.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie