Posibil atac terorist în Germania
Externe 8 octombrie 2019, 15:40 | 1096

16 oameni au fost răniți, unul fiind în stare gravă, după ce un individ aflat la volanul unui camion furat a lovit mai multe maşini, în Germania. Poliția nu exclude ipoteza unui atentat terorist. Detalii aflați din următorul grupaj de știri.

GERMANIA Încidentul s-a produs în oraşul Limburg din vestul Germaniei. Potrivit presei locale, suspectul a furat un camion dintr-o parcare, iar după ce a parcurs câteva sute de metri a intrat în plin în mai multe maşini ce staționau în preajma Palatului Justiţiei din oraș. Printre răniți este și făptașul, de aproximativ 30 de ani, reținut imediat de oamenii legii veniți la fața locului. Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili dacă este vorba despre un accident ori de un atac terorist.

ELVEȚIA Un avion de pasageri al companiei British Airways, care zbura de la Bari la Londra, a aterizat de urgență în orașul elvețian Basel, după ce cabina aeronavei s-a umplut de fum în timpul zborului. Patru membri ai echipajului au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, iar cei 165 de pasageri au fost evacuați nevătămați din avion. O anchetă demarată de autoritățile britanice va stabili despre ce defecțiune a fost vorba. Incidentul are loc la două luni după ce un alt avion al British Airways a aterizat de urgență din același motiv.

ITALIA Încă un naufragiu în apropiere de insula italiană Lampedusa. 13 oameni au murit, iar alți 16, printre care și un copil, sunt dați dispăruți după ce barca în care se aflau s-a scufundat. La bordul vasului erau 50 de imigranți, care veneau din Libia. Potrivit autorităților italiene, oamenii nu purtau veste de salvare, iar barca era supraaglomerată. Lampedusa este principalul port de intrare în Europa pentru imigranții ascunși în bărci provenite din Libia sau Tunisia, dar călătoria spre această destinație le este fatală multora dintre ei. 

Opinia ta contează. Comentează!