10:21:04 28.03.2024
Stiri

Un fost ministru de la București, ÎNGRIJORAT că rușii se apropie PERICULOS de România. „Portul de la Giurgiulești poate să fie cumpărat de investitori din Rusia”

Economie 08.10.2019 09:45 Vizualizări2812 Autor: Ziarul National
Un fost ministru de la București, ÎNGRIJORAT că rușii se apropie PERICULOS de România. „Portul de la Giurgiulești poate să fie cumpărat de investitori din Rusia”


Rușii se apropie periculos de România prin cumpărarea unui obiectiv strategic din R. Moldova. Este vorba despre Portul Giurgiulești, care este singura ieșire a R. Moldova la Dunăre, menționează fostul ministru al Energiei din România, Răzvan Nicolescu.

Răzvan Nicolescu subliniază că anterior a sugerat companiilor din România să cumpere distribuția de energie electrică de la Compania „Gas Natural Fenosa” și Portul Giurgiulești, însă nu a fost ascultat.

„Zilele trecute, oficiali din Rusia și R. Moldova au anunțat posibilitatea ca Portul de la Giurgiulești (singura ieșire a R. Moldova la Dunăre) să fie cumpărat de investitori din Rusia.

În anul 2014, în cele câteva luni pe care le-am petrecut la minister, am sugerat companiei Electrica să folosească o parte din banii obținuți la listare pentru a intra în R. Moldova, cumpărând distribuția de energie electrică din zona Chișinău de la compania spaniola „Gas Natural”.

De asemenea, am sugerat Conpet să facă același lucru cu Portul de la Giurgiulești, cu o rezerva de bani pe care o plasau la bănci. Din păcate cele doua proiecte nu au fost finalizate ulterior plecării de la minister de cei care au urmat. Astăzi discuțiile se poarta cu totul altfel în cazul ambelor obiective… Irosirea de oportunități, lipsa de viziune și acțiune sunt, din păcate, trei trăsături care au marcat sectorul energetic în ultimii ani,” a scris Răzvan Nicolescu pe Facebook.

Portul Giurgiulești este unicul port din R. Moldova accesibil pentru navele maritime, situat la km 133,8 (a 72,2 milă maritimă) al fluviului Dunărea.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md