12:44:40 19.04.2024
Stiri

Octavian Țîcu își propune să transforme Chișinăul într-un oraș european, prin implementarea unui plan urbanistic general

Partide/Comunicate 08.10.2019 12:04 Vizualizări1675 Autor: Ziarul National
Octavian Țîcu își propune să transforme Chișinăul într-un oraș european, prin implementarea unui plan urbanistic general


Chișinăul nu are în prezent o identitate urbană, fiindcă foștii primari ai capitalei, exceptându-l pe „primarul nostru exemplar” Nicolae Costin, nu au adoptat un plan urbanistic general sau zonal.

Declarația îi aparține candidatului la funcția de primar al Chișinăului din partea Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu.

„Acest lucru a făcut ca Chișinăul nostru să arate absolut monstruos în unele sectoare”, a afirmat Țîcu astăzi, într-o conferință în cadrul căreia și-a prezentat strategia urbană pentru municipiul Chișinău, alegând o locație sugestivă - în fața fostei clădiri a cinematografului „Gaudeamus”, care a aparținut Ministerului Culturii și a fost cedată unui agent economic care s-a apucat s-o demoleze.

Candidatul PUN a declarat că, în prezent, în capitală sunt peste 500 de construcții neautorizate și 87 de litigii în judecată cu privire la construcțiile ilegale.

Responsabili de această situație s-ar face, în opinia lui Țîcu, Partidul Liberal și fostul primar Dorin Chirtoacă. Ultimul ar trebui să le spună chișinăuenilor „cum a ajuns viceprimarul Nistor Grozavu responsabil pe domeniul construcțiilor”, cum au funcționat schemele de corupție ce au dus la înflorirea mafiei imobiliare.

Pentru a redresa situația și a transforma Chișinăului „într-un oraș european”, atractiv pentru investiții, Țîcu propune planuri urbanistice general și zonal, care să stabilească în mod clar normele în construcții pe teritoriul capitalei, să includă suburbiile și șoselele de centură.

Octavian Țîcu este de părere că orașul nu trebuie să se dezvolte „în interior”, din contul terenurilor de joacă și al spațiilor verzi, dar din cel al terenurilor de la marginea orașului și din suburbii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md