Linkuri accesibilitate

În SUA crește tensiunea dintre președintele Trump și Congres privind ancheta de impeachment


Președintele SUA Donald Trump
Președintele SUA Donald Trump

În Statele Unite, președintele Donald Trump și-a intensificat lupta cu Congresul pe marginea anchetei de impeachment lansate împotriva sa de opoziția democrată, administrația blocând audierea unui diplomat în privința presiunilor președintelui asupra Ucrainei.

Gordon Sondland, ambasadorul american la Uniunea Europeană, a fost împiedicat să meargă astăzi la audieri cu ușile închise în fața comitetelor din Camera Reprezentanților care desfășoară ancheta. Potrivit unor mesaje date publicității săptămâna trecută, Sondland și alți doi diplomați americani acționau ca intermediari în timp ce președintele Trump presa Ucraina să investigheze familia rivalului său politic Joe Biden.

Avocatul lui Sondland a spus că acesta este „profund dezamăgit” de faptul că nu a fost lăsat de către Departamentul de Stat să depună mărturie. Șeful comitetului din Camera Reprezentanților pentru serviciile de informații, Adam Schiff, a spus că interdicția este „o nouă dovadă” a obstrucționării anchetei și încă un argument de luat în considerare, dacă se va ajunge la un vot în privința demiterii lui Trump.

XS
SM
MD
LG