(video) Dinamica noului Porsche Taycan Turbo S. Vezi cât de rapid i se schimbă cifrele pe vitezometru

Numai această privelişte se poate transforma într-o dragoste la prima vedere pentru mașinile electrice, pentru unii dintre cei mai mari fani ai vehiculelor cu motoare clasice cu ardere internă. De la o singură afişare/văz a cifrelor de pe vitezometrul noului Porsche Taycan Turbo S (761 CP/1.050 Nm) se creează deja impresia că acestea îi împing pe pasageri şi mai mult în scaune.

Momentul care uimeşte se datorează tracţiunii/aderenţei instante, fără nici un derapaj sau răgaz pentru schimbul unei trepte de viteză, asta deoarece tot cuplul maşinii electrice este disponibil imediat după atingerea pedalei de acceleraţie. Băieţii de la Motorsport Magazine au verificat asta, activând modul Sport Plus şi funcţia de Launch Control, ulterior ducând cel mai puternic Taycan până la viteza sa maximă declarată oficial.

Testul dinamic realizat în clipul de mai sus prezintă şi nişte cifre interesante: circa 2.8 secunde a durat sprintul 0-100 km/h (oficial declarată e la fel cifra de 2.8 secunde, deşi în test s-a putut înregistra una mai mică), circa 8 secunde a durat sprintul 0-200 de km/h (oficial declarată este de 9.8 secunde) şi doar aproximativ 16 secunde a durat atingerea vitezei de 260 de km/h.

Aşadar, cifrele oficiale nu mint şi noul Taycan cu adevărat este rapid, deşi dinamica poate varia în dependenţă de foarte mulţi factori şi condiţii. Impresionant mai este faptul că dinamica acceleraţiei nu scade deloc până la limita impusă, asta deşi automobilul cântăreşte 2.295 de kilograme! Este chiar mai greu decât un Cayenne Turbo şi totuşi e mai rapid decât el!

Primele teste pe autostrăzile germane au mai scos la iveală un lucru: viteza maximă declarată oficial poate fi depăşită, deşi nu cu mult.

Amintim că noile Porsche Taycan Turbo şi Turbo S pot fi deja comandate şi în ţara noastră. Vezi AICI cât costă.

Vezi şi: Porsche: „Singura slăbiciune a noului Taycan îi este doar şoferul”

Vezi şi: (video) Porsche a început să producă noul Taycan într-o uzină care se află în interiorul alteia

Vezi şi: FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/