/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale. Cel mai lung va fi la Comrat, cu 61 de candidați

missing
08 octombrie 2019, ora 16:53

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Cel mai lung este buletinul pentru alegerea consiliului municipal Comrat, unde au fost înregistrați zeci de candidați.

Lungimea buletinelor de vot diferă, în funcție de numărul de candidați înscriși în buletin. Cele mai scurte buletine de vot sunt pentru localitățile unde a fost înregistrat câte un candidat la funcția de primar sau de consilier local. Iar cel mai lung este buletinul de vot pentru alegerea consiliului municipal Comrat, unde au fost înregistrați 61 de concurenți electorali. Acesta va fi tipărit sub forma de broșură.

Prețul unui buletin de vot este stabilit în funcție de lungimea acestuia – de la 0,39 lei până la 0,69 lei, cu excepția buletinului de vot pentru funcția de consilier în consiliul municipal Comrat, care va costa circa trei lei.

Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru alegerile locale generale este de peste trei milioane de lei.

Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și primar al municipiului Bălți vor fi tipărite circa 740 de mii de buletine de vot (464 de mii în română și peste 274 de mii în rusă) și vor fi de culoare violet.

Pentru funcția de primar se vor tipări peste două milioane de buletine de vot (1,76 milioane în limba română și 432 de mii în limba rusă), acestea vor fi de culoare roz.

Pentru funcția de consilier de nivelul întâi, la fel, vor fi tipărite, peste două milioane de buletine de vot (peste un milion în limba română și 432 de mii în limba rusă), având culoarea gri afumat.

Pentru funcția de consilier raional, municipal se vor tipări peste două milioane de buletine de vot (2,12 milioane în limba română și 550 de mii în limba rusă) și vor avea culoare bej.

În total, vor fi tipărite peste șapte milioane de buletine de vot, dintre care peste lase milioane în limba română și peste un milion în limba rusă.

Tipărirea celor 1 830 de modele de buletine de vot pentru alegerile locale generale se va realiza la cele trei tipografii contractate de CEC: Î.S. „Combinatul POLIGRAFIC”, Î.S. F.E.-P. „Tipografia Centrală” și Editura “Universul” Î.S.

Mai multe detalii la acest subiect vedeți la TV8 la jurnalele orei 17:30, 19:00 și 21:00.

Listele candidaților la funcțiile de primari în toate localitățile din republică le puteți consulta pe pagina Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram