/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Iluminat public, drumuri marcate...Andrei Năstase și-a prezentat planul privind sporirea confortului urban în Chișinău

missing
08 octombrie 2019, ora 22:04

Iluminat public de ultima generație, drumuri marcate, semafoare inteligente și un parc urban de autobuze și troleibuze modernizat. Asta susține că va realiza, în scurt timp, Andrei Năstase dacă va ajunge la cârma primăriei. Astăzi, de la la tribuna sediului Platformei DA, concurentul a lansat nu doar promisiuni, dar și critici.

Însoțit de colegi, Andrei Năstase a prezentat astăzi un plan despre confortul urban din capitală, dar și din suburbii. Liderul Platformei DA susține că va moderniza parcul urban de troleibuze și autobuze, va repara drumurile din capitală, iar iluminatul vechi va fi doar o amintire pentru locuitorii capitalei. Năstase spune că a făcut calcule privind sursele financiare necesare în acest sens, doar că le va face publice mai târziu.

”Am finalizat la nivel de document viitoarea colaborare dintre municipalitatea Chișinău și cele mai performante administrații  din România și Europa”, a declarat Andrei Năstase.

Asemeni unor alți concurenți electorali, și Andrei Năstase se arată surprins de numărul panourilor stradale prin care se promovează socialistul Ion Ceban.

”Pe mine mă deranjează orice finanțare ilegală în această campanie. Intrați de la intersecția de la Gaudeamus. Duce-ţi-vă în acea intersecţie şi veţi vedea zeci de metri pătraţi cu fizionomia lui Ivan Ceban. Și pe mine mă preocupă, dar eu nu sunt nici judecător, nici procuror”, a spus Năstase.

Socialistul Ion Ceban nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție, însă ieri a menționat că este treaba instituțiilor abilitate să verifice legalitatea utilizării banilor în campanie. Nu a scăpat de critici  dure nici liderul informal al socialiștilor, președintele Igor Dodon. Pe el l-a acuzat că și-a făcut capital politic pe seama accidentului groaznic de la Buiucani, după ce șeful statului a cerut demisii în rândul poliției.

Mă deranjează ipocrizia care domnește încă în politicul moldovenesc. Să ne răspundă, de ce astăzi urcă peste suferința unor oameni nevinovați, iar în ceea ce privește demisiile pe care le cere acest domn întreba-ți-l pe el dacă nu cumva ia în calcul demisia sa pentru tot răul care s-a produs în ultima perioadă de timp implicit cu complicitatea sa”, a spus Andrei Năstase.

În replică, Președinția a declarat că Andrei Năstase încearcă să fie mai vizibil prin atacurile în adresa lui Igor Dodon și că șeful statului nu intră în polemici electorale. Alegerile locale generale vor avea loc peste două săptămâni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram