/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Valeriu Munteanu cere excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală pentru tăinuirea cheltuielilor

07 octombrie 2019, ora 23:40

Și Valeriu Munteanu, un alt aspirant la șefia Chișinăului, cere excluderea socialistului Ion Ceban din cursa electorală. Tot pentru că ar fi tăinuit o parte din banii pe care i-a cheltuit pentru ca să apară pe panourile stradale. Fostul liberal afirmă că Partidul Socialiliștilor ar fi cheltuit luna trecută aproape două milioane de lei pentru chiria spațiilor de publicitate. În acest sens, el a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție. „Sunt corect și transparent!”, l-a asigurat, în replică, socialistul.

Valeriu MUNTEANU,  CANDIDAT USB, PRIMĂRIA CAPITALEI: „Valorea reală pe care le face real PSRM pentru amplasarea acestor panouri stradale este de 30 de ori mai mare de aproximativ de 100 de mii de euro pe lună”.

Munteanu, alături de colegi, a încercat să demonstreze care este prețul pentru un panou din capitală, accesând site-ul unei agenții de publicitate, ce are un serviciu de vizualizare a panourilor de pe străzile capitalei.

„Observați scrie ocupat. Apăsăm info și putem să observăm costul acestuia 280 de euro. Observați se vede panoul lui Ion Ceban. Iată-l 2140 de euro pe lună. Acesta e bannerul pe clădire”.

„După unele estimări ei ar avea cam 100 și ceva de bannere instalate în întreg municipiu”.

Candidatul USB afirmă că a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție. De altfel, aceasta ar fi singura depusă în adresa socialiștilor, chiar dacă și fostul său coleg de partid, Dorin Chirtoacă, a declarat ceva mai devreme că a sesizat autoritățile din domeniu.

Valeriu MUNTEANU,  CANDIDAT USB, PRIMĂRIA CAPITALEI: „La Consiliul Electoral de Circumscripție este unica contestație la acest subiect. Nu vreau să învinuiesc pe cineva că minte, dar dacă minți pe un subiect atât de mic ai putea să minți, ai putea să minți și pe subiecte mai mari”.

Pentru a demonstra că nu minte, Dorin Chirtoacă a prezentat și copia contestațiilor, într-o postare pe Facebook.

În replică la aceste acuzații, socialistul Ion Ceban a dat asigurări că este transparent și corect, iar unii concurenți, în loc să-și prezinte ideile, ar inventa subiecte.

În cursa electorală, pentru fotoliul de primar al capitalei, s-au înscris : Andrei Donică, de la Mișcării Profesioniștilor „Speranța – Nadejda”,  socialistul Ion Ceban, Teodor Cîrnaț, din partea Partidului „Voința Poporului”, Valerii Klimenco – Partidul Șor, Valeriu Munteanu –„Uniunea Salvați Basarabia”, Victor Chironda din partea Mișcării Social-Politice „Forța Nouă”, Vitalie Voznoi de la Partidului „Stânga Europeană”, Dumitru Țîra, din partea Partidului Popular European, canidatul Partidului Verde Ecologist Vitalie Marinuță, Andrei Năstase, din partea blocului ACUM, Lilia Ranogaeț de pe lista Partidului Național Liberal, Fetescu Alexandru  de la PLDM, Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal, democratul Vladimir Cebotari, Octavian Țîcu din partea „Partidului Unității Naționale”, Toma Serghei -„Partidul Oamenilor Muncii”, Vladimir Țurcanu de la „Partidul Popular Românesc” și  candidatul  Partidului „Democrația Acasă” – Boris Volosatîi.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie, odata cu parlamentarele noi.

Reporter: Natalia GHEȚU

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram