Sănătate

De ce e bine pentru sănătatea ta să ai plante suculente în casă

Te ajută să respiri mai bine
În timpul procesului de fotosinteză, plantele eliberează oxigen. Dar pe parcursul nopții, la fel ca și oamenii, plantele elimină dioxid de carbon. Suculentele, împreună cu alte câteva plante precum orhideele și palmierul areca, produc oxigen pe toată durata nopții. Păstrează aceste plante în dormitor pentru a avea un aer proaspăt de-a lungul nopții, ceea ce te va ajuta să dormi mai bine și să te simți mai odihnit.

Purifică aerul
Plantele suculente, la fel ca limba soacrei (Sansevieria) și Aloe vera, sunt excelente pentru a curăța aerul și a elimina toxinele. Cercetătorii de la NASA au descoperit că suculentele sunt capabile să elimine 87% din compușii organici volatili, cunoscuți drept VOC. Aceste plante sunt deosebit de utile în biblioteci, birouri și spații de studiu pentru că substanțele VOC precum benzen și formaldehide se găsesc în covoare, fum de țigară, pungi de hârtie, cărți sau cerneală.

Previn îmbolnăvirea
Aproximativ 10% din umiditatea din atmosferă este apă eliberată de plante. Același lucru se aplică și în casă. Cu cât ai mai multe plante, în special în grupuri, cu atât mai mult vei putea îmbunătăți nivelul umidității din casa ta și vei preveni efecte precum pielea uscată, răceli, dureri în gât și tuse seacă. 

Te ajută să te concentrezi
Câteva studii realizate asupra studenților și muncitorilor au descoperit că nivelul de concentrare, atenție și capacitatea cognitivă au fost îmbunătățite atunci când participanții au studiat sau au lucrat având plante în cameră.

Ajută la o recuperare rapidă
Suculentele pot contribui la scăderea simptomelor răcelii precum dureri de cap, febră sau tuse. Potrivit unei cercetări efectuate la Universitatea Kansas State din SUA, pancienții din spital care aveau plante în saloane au solicitat mai puține medicamente pentru durere, au avut o tensiune arterială mai scăzută și au experimentat un nivel scăzut al oboselii și anxietății. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *