(video) „Mă apropii de tine și te zgâlțâi că vei intra în dulapul cela”. Copii amenințați și torturați la un liceu din Chișinău

Încă un caz strigător în sistemul educațional. La un liceu privat din capitală, copiii ar fi amenințați cu răfuială fizică, torturați și umiliți. Totul a ieșit la iveală după ce unul dintre părinți a decis să înregistreze ziua de școală a copilului prin intermediul unui smartwatch pe care îl poartă, din motiv că micuțul și-a schimbat comportamentul. Din înregistrările audio, profesoara de clasa 1 abuză elevii fizic și verbal.

Foto: UNIMEDIA

Cazul dat a fost făcut public de către Ion Andronache, care s-a aliat cu alți părinți, și a decis că recurcă la o astfel de acțiune, după ce copiii acestora au manifestat după prima lună de școală un comportament diferit.

„Îți trăsnesc un capsator de asita, rămâi acolo, dacă nu înțelegi din cuvânt, o să trec la bătaie”, „Stați și vă uitați unul la altul, doi prostănaci se împrumută cu prostănăcie”, „Mama mi-a zis că dacă nu înțelegi din cuvânt îmi permite să-ți dau pantalonii jos și să pun mâna pe o curelușă sau pe o vărguță”, „Mă apropii de tine și te zgâlțâi că vei intra în dulapul cela”, acestea sunt doar câteva dintre secvențele înregistrate.

În acest sens, părinții au menționat că vor merge astăzi în cadrul instituției de învățământ pentru a cere demisia profesoarei respective și totodată vor înainta o petiție către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Vom merge la administrația liceului și vom depune o cerere colectivă în care vom solicita ca învățătoarea să fie demisă, copiilor să li se ofere un alt învățător, iar mai târziu vom depune o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vom cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială”, a mai scris Andronache.

Deocamdată Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a venit cu o reacție în acest sens.

Revenim cu detalii mai târziu pe marginea acestui caz.


Pub