Italia: O moldoveancă a fost înjunghiată mortal de soțul său. Politician italian: „Pentru Zinaida și pentru toate victimele feminicidului, vom vorbi în continuare despre violența împotriva femeilor”

O moldoveancă în vârstă de 36 de ani a fost înjunghiată mortal de către soțul ei, cetățean italian. Despre acest caz a scris politicianul italian Marco Furfaro.

Foto: UNIMEDIA

„În ultimele zile, când certurile au devenit din ce în ce mai violente, ea s-a refugiat, împreună cu cei trei copii, la sora ei, dar nu a fost suficient. Soțul a înjunghiat-o până la moarte”, scrie politicianul.

Potrivit rotalianul.com, tragedia a avut loc în jurul orei 4:00 dimineața , la 6 octombrie 2019, în localitatea Cologna al Serio din provincia Bergamo.

Crima a avut loc pe via Alberto da Giussano din localite. Tânăra moldoveancă ucisă de bărbatul italian cu care are trei copii, se mutase acolo în urmă cu câteva zile din cauza certurilor tot mai dese care aveau loc între ea și soțul său. Bărbatul însă a așteptat-o în fața clădirii când ea se întorcea de la muncă și a înjunghiat-o în piept de cel puțin două ori.

Bărbatul italian este căutat de carabinieri.

Marco Furfaro scrie că femeia a fost victima feminicidului, „adevărata urgență” a Italiei. „...sute de femei mor în fiecare an, ucise de mâna bărbaților”.

„Pentru Zinaida și pentru toate victimele feminicidului, vom vorbi în continuare despre violența împotriva femeilor, pentru a cere legi noi și bune, pentru a lupta împotriva unei culturi dominate de bărbați [...]

Pentru că toate acestea pot și trebuie să se termine. Aceasta înseamnă schimbarea țării. Nu retorica generică și goală despre viitor, dar oferirea fiecărei femei posibilitatea de a putea trăi liber. Aceasta ar fi adevărata schimbare”, a scris Furfaro în postarea sa pe Facebook.


Pub