Image-Description
Dodon îl felicită pe Putin cu ziua de naștere și nu uită despre „consolidarea” relațiilor moldo-ruse
Politic 7 octombrie 2019, 11:15 | 2281

Președintele Igor Dodon l-a felicitat astăzi, 7 octombrie, pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, cu ocazia zilei acestuia de naștere, exprimându-și încrederea că relațiile moldo-ruse se vor consolida și se vor dezvolta „în spiritul parteneriatului tradițional și al respectului reciproc în beneficiul statelor și popoarelor noastre”.

„Adresez cele mai sincere felicitări Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu ocazia zilei de naștere. Îi urez sănătate, mulți ani fructuoși și multe succese spre binele Rusiei”, a scris Dodon pe Facebook.

De asemenea, Dodon s-a arătat convins că „experiența, energia și puterea dlui Putin vor fi direcționate în continuare spre atingerea unor obiective înalte de dezvoltare și modernizare a țării, sporirea bunăstării cetățenilor ruși, intensificarea rolului Rusiei pe arena internațională”.

Igor Dodon a etalat public în nenumărate rânduri „relația specială” pe care o are cu Vladimir Putin și sprijinul de care ar beneficia datorită acesteia R.Moldova din partea Rusiei.

Apropierea excesivă de Rusia, pe care o promovează președintele moldovean, este însă dur criticată de o bună parte a clasei politice și mediul analitic de la Chișinău, care o califică drept periculoasă pentru cursul european al Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!