Un nou sondaj privind capitala
Politic 7 octombrie 2019, 15:22 | 952

Ion Ceban și Andrei Năstase rămân favoriți pentru a accede în cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al Chișinăului, arată datele unui nou sondaj realizat de compania CBS-AXA la comanda comunității WatchDog.md. Totuși, dacă acum două săptămâni, un studiu realizat de aceeași companie arăta că Năstase acumulează cea mai mare rată de încredere a locuitorilor municipiului, de această dată sondajul arată că Ceban se poziționează pe primul loc în preferințele alegătorilor.

Peste 62 la sută dintre cei intervievați s-au declarat hotărâți să participe la alegerile locale din 20 octombrie. Este o creștere cu 8 la sută a celor, care intenționează să voteze față de cifrele de acum două săptămâni. Totuși, o mare parte dintre aceștia, peste 20 la sută, încă nu s-au decis pe cine să voteze în funcția de primar al Chișinăului.

Ceilalți candidați ar acumula sub două la sută din voturi, potrivit studiului realizat de compania CBS-AXA. Zece la sută dintre cei chestionați n-au vrut să spună pentru cine au de gând să voteze. Cât privește Consiliul municipal Chișinău, cele mai mult voturi ar urma să le acumuleze PSRM - cu 27,8 la sută dintre cei deciși, Blocul ACUM - cu 21,7 la sută, Partidul ȘOR - cu 3,6 la sută, Partidul Democrat - cu 3,1 la sută și Partidul Liberal - cu 1,8 la sută. Întrebați care sunt problemele prioritare al municipiului Chișinău, marea majoritate a subliniat starea dezastruoasă a drumurilor. Alte probleme evidențiate sunt cum urmează: ”eliminarea corupției”, ”curățenia spațiilor publice” și ”crearea locurilor de muncă”. Sondajul a fost a fost realizat în perioada 25 septembrie - 4 octombrie, pe un eșantion de 502 cetățeni, rezidenți în municipiul Chișinău și are o marjă de eroare de 4,4 la sută. Studiul a fost finanțat de National Endowment for Democracy în cadrul programului ”Încurajarea dezbaterilor publice pe probleme cheie de politici publice”. 

Opinia ta contează. Comentează!