Guvernul bate alarma
Politic 7 octombrie 2019, 22:27 | 1234

Guvernul interzice activitățile cu tentă electorală în timpul orelor de muncă la instituțiile de stat. Nu va fi admis în niciun caz utilizarea resurselor administrative în alegerile din 20 octombrie, a declarat astăzi într-o conferință de presă secretarul general al Executivului, Andrei Spânu. Acesta a spus, însă, că unele instituții publice s-au implicat în influențarea alegătorilor.

Andrei Spânu spune că aceste cazuri sunt investigate, iar deciziile care se impun vor fi luate în cel mai scurt timp. De asemenea, a fost creat un grup de lucru inter-instituțional pentru coordonarea monitorizării administrației publice centrale în campania electorală.

Directorul interimar de la ”Poșta Moldovei” Ruslan Chitoroagă admite că a existat o încălcare a legislației electorale la oficiul poștal din Cahul, acolo unde abonaților le-a fost distribuită o revistă, care conținea pliante electorale. Totuși, Chitoragă spune că publicația se face responsabilă de acest caz și că a fost inițiată o anchetă de serviciu. 

Opinia ta contează. Comentează!