16:48:57 25.04.2024
Stiri

Cea mai mare REALIZARE a lui Plahotniuc? Deputat al Blocului „ACUM”: „Plahotniuc a rupt tradiția politicii moldovenești… Sper să păstrăm această practică”

Politică 07.10.2019 15:09 Vizualizări10292 Autor: Ziarul National
Cea mai mare REALIZARE a lui Plahotniuc? Deputat al Blocului „ACUM”: „Plahotniuc a rupt tradiția politicii moldovenești… Sper să păstrăm această practică” facebook


Fostul lider al Partidului Democrat (PD) și coordonator al coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, a rupt o tradiție veche în politica din R. Moldova, iar această practică ar trebui păstrată și pentru viitor, consideră deputatul Blocului „ACUM”, Dumitru Alaiba, un aprig critic al lui Plahotniuc.

Acesta spune că, pe lângă relele comise de Plahotniuc, s-a numărat și „un lucru bun”, care a fost realizat în premieră.

„Plahotniuc a rupt tradiția politicii moldovenești cu „o mână spală pe alta”, unde foștii de la guvernare erau protejați și iertați de următorii. A venit Voronin, a întors pagina și i-a iertat pe precedenții. După asta, și Voronin a fost iertat de următorii. Politicieni corupți s-au perindat unul după altul și după tranziția puterii și-au strâns mâna pe ascuns. Spre deosebire de Plahotniuc, ei totuși au dus o luptă politică, nu banditească.

Plahotniuc nu doar a eliminat un concurent politic, ci și l-a pus la pușcărie. Desigur, nu a făcut-o din sentiment de justiție, ci răzbunare și răfuială. Totuși, a setat un precedent. Desigur nu-l umanizează în niciun fel în ochii mei. Desigur, rămâne același dictator în devenire care a distrus vieți și a persecutat oameni nevinovați pentru a putea fura în continuare. Corupția propagată de sistemul său a ținut ani la rând câteva milioane de oameni în sărăcie. Desigur, locul lui e la pușcărie”, a menționat Alaiba.

Deputatul a mai adăugat că tradiția instituită de Plahotniuc trebuie păstrată.

„Dar foarte tare sper să păstrăm această practică. Mai sunt foști prim-miniștri care, sunt convins, merită să stea la pușcărie. Doar că următorii vor trebui să aibă o judecată corectă. Și cei care ne vor urma, lasă să ne investigheze pe noi. Așa se curăță o țară, în valuri”, a adăugat Alaiba.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md