Caz șocant într-un liceu privat din Capitală. Procuratura a deschis un dosar penal

by D M
Distribuiti mai departe...

Procuratura municipiului Chișinău cercetază în cadrul unui dosar penal cazul de agresiune produs la Liceului „Socrate” din Capitală.

Procurorii s-au autosesizat după ce în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care o învățătoare agresează verbal mai mulți elevi ai unei clase primare. În înregistrarea făcută cu ceasul inteligent al unui copil se aude cum pedagogul strigă la elevi, îi amenință cu bătaia și nu le permite să meargă la baie. Procuratura municipală anunță că învățătoarea agresivă ar putea fi trasă la răspundere pentru tratament inuman și degradant. Între timp, dascălul a scris cerere de demisie, care va fi examinată însă de o comisie de etică. Potrivit TV8, Cazul a ieșit la iveală recent, după ce un părinte, îngrijorat de schimbarea de comportament a copilului său, a decis să-i pună pe mână un ceas inteligent. Înregistrarea captată este de-a dreptul strigătoare la cer. Copiii par torturați de cea care este obligată să-i educe și instruiască.

Cum educă profesoara elevii din clasa 1? Prin/cu violență, umilire, tortură și amenințare cu răfuiala fizică.__________________Copilul meu cel mai mare deja de o lună merge la școală. În această lună a dispărut entuziasmul din primele zile ale lui Andrei și au apărut schimbări în comportament. La cină obișnuim ca fiecare membru al familiei să povestească cum a petrecut ziua. Andrei ne-a povestit câteva situații din clasă care ne-a pus în gardă. Discutând cu alți părinți ai copiilor din clasa lui Andrei am ajuns la concluzia că și ceilalți părinți au observat aceleași schimbări la copii lor. Despre ce vorbesc? frica copiilor de a se prezenta la ore, irascibilitate la primirea unor observații, anxietate, coșmaruri nocturne, limbaj indecent, ce nu era prezent în vocabularul copiilor și alte devieri comportamentale. La inițiativa unor părinți s-a decis înregistrarea zilei de școală prin intermediul unui smartwatch pe care le poartă copiii. Ceea ce am auzit, ne-a lăsat pur și simplu mască pe toți.Am montat câteva secvențe să prezentăm situația generală. Mâine la prima oră vom merge la administrația liceului și vom depune o cerere colectivă în care vom solicita ca învățătoarea să fie demisă, copiilor să li se ofere un alt învățător, iar mai târziu vom depune o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vom cere ca acestei învățătoare să i se retragă dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială.Nu vom eticheta numele învățătoarei, însă am decis să facem public acest caz pentru a proteja nu doar copiii noștri, dar și miile de copii din țara noastră care sunt victimele unor astfel de comportamente. Fiți atenți la copiii voștri, ascultați-i și auziți-i când bat alarma. Nu vă fie frică să săpați mai adânc.Fața sistemului educațional din Republica Moldova – Fugi de instituțiile de învățământ de stat ca să scapi de corupție și taxe ilegale, iar la privat te ciocnești cu astfel de situație. Cum să vrei să rămâi în Republica Moldova dacă nu poți să-i asiguri copilului o educație elemntară de calitate?P.S. Doamna ministră Liliana Nicolaescu-Onofrei, vă etichetez aici pentru a afla despre acest caz din prima sursă. Se necesită de luat măsuri nu doar în privința acestei învățătoare, ci este foarte important să se intervină la nivel legislativ. În Republica Moldova, în secolul XXI, este o normalitate ca educația copiilor să fie prin/cu violență, indiferent de ce formă.P.P.S. Vă voi ține la curent cu reacțiile și acțiunile administrației liceului, dar și ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Sperăm că această greșeală va fi o lecție bună pentru toți și va genera schimbări pozitive.

Опубликовано Ion Andronache Воскресенье, 6 октября 2019 г.

Indignarea părinților este și mai mare având în vedere că pentru instruirea copiilor achită anual peste o mie de euro. Anul trecut, taxa de școlarizare la acest liceu era de 1.200 de euro.

Astăzi, orele micuților supuși violențelor dascălului au fost suspendate, iar de mâine, elevii vor fi instruiți de o altă învățătoare, susține directorul instituției de învățământ, Ion Sirețeanu, citat de TV8.

Chiar și așa, managerul liceului spune că e prematur să fie trase concluzii legate de acest caz.

„Este pentru prima dată când avem în discuție o asemenea situație, dar noi ne-am sesizat, avem ce avem de făcut. E problema cadrelor, de la bun început vor fi înlocuite orele cadrelor existente și vom organiza un concurs pentru acest post”, a menționat Ion Sirețeanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...