Funcționarii publici, care se implică în campania electorală, riscă sancțiuni

by D M
Distribuiti mai departe...

Guvernul nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală în timpul programului de lucru, și nu va admite utilizarea resurselor administrative.

Despre aceasta a anunțat  Secretarul General al Guvernului, Andrei Spânu. O indicație adresată autorităților publice, în care cere acestora să trateze echitabil toți concurenții electorali a fost semnată azi de Spânu.

Documentul stabilește ca nimeni dintre funcționarii publici să nu fie obligat să participe la întrunirile organizate de candidații electorali, desfășurarea evenimentelor în afara orelor de muncă și să nu fie afectată activitatea instituției.

Orice abatere de la aceste principii va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

În context, Secretarul General a spus că autoritățile investighează două cazuri ce vizează implicarea instituțiilor publice în campanie electorală. Prima ar fi o agenție de stat din raionul Orhei care utilizează baza de date de contacte a beneficiarilor pentru a-i telefona și îndemna să voteze un anumit concurent electoral, iar în al doilea caz, a fost sesizată „Poșta Moldovei”, care pe lângă revistele abonaților – mai distribuie și materiale electorale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...