VW anunţă rebranding-ul diviziei sportive R, noul său logo şi debutul primului model cu el

Urmând paşii făcuţi de compania-mamă, divizia sportivă a VW a anunțat la fel o foaie de parcurs actualizată, dar şi un nou logo!

Amintim că brandul de casă Volkswagen R GmbH a fost înființat în 2002 și este angajat în dezvoltarea de versiuni sportive R, dar şi a unora pseudo-sportive R-line care combină un look mai agresiv cu dotările standard, a unor modele de serie care se vând în masă. Alături de modelul Golf R care există deja de patru generaţii, sub această aripă au mai apărut maşini ca: Passat R36, Touareg R50, Scirocco R, Golf R Convertible, Golf R Variant şi cel mai nou T-Roc R.

În toți acești ani, divizia sportivă a folosit drept emblemă o literă R stilizată. Acest concept nu s-a mai schimbat, dar până acum. Centrul de design corporativ l-a reîmprospătat şi acum pare mai dinamic decât cel precedent.

Primul model de serie cu noul logo va fi noul Volkswagen Atlas Cross Sport R-Line, SUV care este de fapt o versiune coupe a marelui Atlas/Teramont pentru America, conceptul fiind prezentat în 2018 la Salonul Auto de la New York. O mașină similară pentru China a fost deja arătată în această primăvară: pe piața locală modelul cu cinci locuri a fost numit Teramont X și din punct de vedere tehnic îl copie pe fratele mai mare.

Noul model pentru piaţa americană îşi va marca premiera deja în această zi de vineri, 11 octombrie. Dacă va intra ulterior şi pe piaţa europeană nu se cunoaşte.

Apropo, în gama actuală aproape că nu există modele R cu drepturi depline. Pe linia de asamblare se află acum doar T-Roc R cu motor cu 300 de CP. Variantele hatchback şi break ale lui Golf R au fost scoase din portofoliu, iar o nouă generaţie încă nu este disponibilă.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/