Image-Description
Tiraspolul caută să-și înmulțească „cetățenii” din Rusia. Le va da „pașapoarte” transnistrenilor de la Moscova
Politic 6 octombrie 2019, 19:01 | 1821

Administrația separatistă de la Tiraspol anunță că ar putea elibera propriile pașapoarte pentru originarii din Transnistria chiar la Moscova, prin intermediul așa-zisei sale reprezentanțe oficiale din Federația Rusă. În prezent, un mecanism care ar permite acest lucru este discutat cu autoritățile ruse, transmite presa oficială transnistreană.

Într-un interviu pentru „Novosti PMR”, pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, declară că o asemenea oportunitate există astăzi.

„Lucrăm la asta. În întreaga lume, instituțiile diplomatice îndeplinesc și funcții consulare. Avem o anumită oportunitate legislativă și acum lucrăm la aceste mecanisme care vor ajuta cetățenii noștri, reprezentanții diasporei transnistrene, din Moscova și din alte orașe ale Federației Ruse, să își exercite drepturile”, spune Ignatiev.

Jurnal.md a solicitat reacția Ministerului de Externe de la Chișinău, însă, deocamdată, nu a obținut un răspuns.

Anterior, totuși, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a contestat statutul de „reprezentanță oficială” a Transnistriei în Federația Rusă, pe care îl pretinde „Fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria”, deschisă la Moscova la începutul acestui an, al cărei conducător este Leonid Manakov. Ultima dată acesta s-a făcut remarcat în septembrie de la tribuna ONU, unde, admis în cadrul unei delegații ruse, a cerut recunoașterea independenței internaționale a Transnistriei.

Opinia ta contează. Comentează!