Autoritățile din SUA, în alertă după lansarea filmului Joker. Vor să evite un nou masacru

by D M
Distribuiti mai departe...

Abia lansat în cinematografe, filmul Joker – marele câştigător al festivalului de la Veneţia, stârneşte deja controverse. În Statele Unite se iau măsuri sporite de securitate după ce mai multe voci au susţinut că producţia va instiga la violenţă, iar personajul principal va fi considerat un model.

Actorii se apără şi spun că pelicula ar trebui, de fapt, să atragă atenţia asupra modului în care societatea tratează persoanele cu probleme psihice.

Filmul a avut premiera acum trei zile peste Ocean şi deja a pus pe jar autorităţile.

Polițist: “Chiar dacă momentan nu avem indicii concrete că ameninţările vor fi reale în oraşul Los Angeles, le transmitem spectatorilor că poliţiştii vor fi vizibili pe străzi.”

Marci Rubin, reporter News 12 New Jersey: “La fel ca în alte cinematografe din ţară şi acesta ia măsuri de precauţie pentru a se asigura că locul este unul cât se poate de sigur. Acest mesaj lipit atât pe uşa de la intrare, cât şi în interior, spune că nu ai voie să vii cu o mască pe faţă, costumat sau cu desene pe faţă.”

În 2012, în timp ce partea a treia din seria Batman rula într-un cinematograf din Colorado, un individ mascat a deschis focul asupra spectatorilor. 12 persoane au murit şi 70 au fost rănite, iar criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață. Părinții îndoliați spun că noul film “Joker” va răscoli trecutul dureros.

În ciuda controverselor iscate, în prima săptămână de la lansare se aşteaptă ca filmul să înregistreze încasări de peste 80 de milioane de dolari.

stirileprotv.ro


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...