Renato Usatîi a promis la Cantemir și Cahul continuarea politicii faptelor concrete și după alegerile din 20 octombrie

by D M
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a continuat duminică vizitele în sudul țării, unde a avut întrevederi cu locuitorii orașelor Cantemir și Cahul.
Renato Usatîi a participat și la prezentarea candidaților Partidului Nostru din cele două raioane la alegerile locale generale din 20 octombrie, exprimându-și încrederea că formațiunea sa va obține rezultate bune la scrutinul local. Renato Usatîi a promis că va sprijini și în continuare localitățile în care vor învinge candidații Partidului Nostru și va continua politica faptelor concrete.

La Cantemir, Renato Usatîi a accentuat realizările primarului Roman Ciubaciuc, care a devenit un exemplu pentru toți aleșii locali ai formațiunii datorită modului în care a reușit să atragă investiții străine în oraș. Experiența lui Ciubaciuc a condus la ideea creării unei echipe de experți ai Partidului Nostru care vor scrie proiecte și atrage investiții străine pentru toate localitățile unde vor fi aleși primari din partea formațiunii, a menționat Renato Usatîi.

„Roman Ciubaciuc este un exemplu ca primar care a atras cele mai mari investiții, cele mai multe proiecte – aproximativ 14 milioane de euro. Pentru primarii din alte localități este un exemplu. După ce am văzut rezultatele dumnealui, am decis să creăm o echipă din persoane care se vor ocupa doar de proiecte de investiții. Echipa va lucra cu toți primarii (Partidului Nostru n.red) din sate și orașe”, a declarat Renato Usatîi.

„Ești foarte bravo, ești beton!” i s-a adresat Renato Usatîi lui Roman Ciubaciuc, menționând, în același timp, că Partidul Nostru are o echipă foarte bună la Cantemir.

În acest context, el a accentuat că va continua să sprijine personal localitățile în care vor fi aleși primari reprezentanții Partidului Nostru, așa cum a făcut și în mandatul precedent. „La Cantemir, din banii mei personali, au fost cheltuiți peste un milion de lei pentru terenuri de joacă, pentru proiecte de canalizare și apeduct. De hramul localităților ofeream câte un grant de 100 de mii de lei pentru sate și 200 de mii de lei pentru orașe și deja primarul decidea pentru ce sunt utilizați. Așa vom face și în continuare, deoarece cunoaștem foarte bine situația din bugetele locale. Practic toate satele și orașele se confruntă cu aceleași probleme”, a declarat Renato Usatîi.

Și la Cahul, Renato Usatîi a avut o întrevedere cu locuitorii, dar și cu echipa Partidului Nostru, în frunte cu Sergiu Rența, candidatul la funcția de primar al orașului. Sergiu Rența a vorbit despre realizările echipei Partidului Nostru în consiliul orășenesc, dar, în același timp, a atras atenția la metodele corupte ale fostei guvernări de repartizare a resurselor financiare de la bugetul central în funcție de apartenența politică a primarilor.

Renato Usatîi a menționat că în acest mod s-a procedat nu doar la Cahul, dar în toată țara. „La Nisporeni (baștina lui Plahotniuc, acolo unde a candidat la funcția de deputat n.red) au fost alocate 60 de milioane de lei pentru reparația drumurilor, la Orheiul lui Șor – 40 de milioane, dar la Bălți doar 1,2 milioane”, a menționat Usatîi, cerând încetarea acestor practici.

De asemenea, în sudul țării, Renato Usatîi a reiterat aderența Partidului Nostru la principiile promovării intereselor Republicii Moldova. „Nu voi cădea în genunchi nici în fața estului nici a vestului. Voi fi doar slujitorului poporului”, a promis Renato Usatîi, în aplauzele cetățenilor.

Liderul Partidului Nostru a mai arătat că a salutat și a sprijinit schimbarea guvernării din luna iunie și distrugerea fostului regim, dar și-a exprimat îngrijorarea că în prezent se încearcă instaurarea unui regim similar. „Știu că în jumătate de an vom construi cel mai important partid politic din țară. Dacă Dodon va încerca să devină noul Plahotniuc, într-o săptămână îl trimitem la Sadova, unde își va petrece tot restul vieții. Dacă nu, la Cricova. Oamenii au așteptat schimbări nu pentru ca altcineva să-și subordoneze procurorul, judecătorii”, a declarat Renato Usatîi.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...