image
Sursa foto: Media-azi.md

Canal 5 - un nou post tv, administrat de compania înregistrată pe aceeași adresă cu holdingul lui Plahotniuc

Un nou post de televiziune, Canal 5, va apărea pe micile ecrane. Consiliul Audiovizualului a acordat cu votul a cinci membri pro și un vot împotrivă, licența de emisie pentru acest post tv, deținut de Media Content Distribution. Compania este administrată de către Lilian Buștiuc, fiind înregistrată pe adresa holdingului ex-liderului democrat Vlad Plahotniuc.

Canal 5 va fi unul generalist și va retransmite emisiunile postului  Peterburg - Piatyi kanal din Federația Rusă, potrivit Media-azi.md.

CA a solicitat  oficial de la Teleradiocompania Peterburg informații cu privire la subiecții cu care a semnat contractele de distribuire. În răspunsul pe care l-a primit se menționează că dreptul de a retransmite conținutul postului rusesc îl deține  Media Content Distribution, iar contractul cu partenerii precedenți din Republica Moldova – ITV – a fost reziliat în februarie 2019.

Membra CA Olga Guțuțui s-a interesat dacă Media Content Distribution are ceva în comun cu „cel mai mare holding media din Moldova”, întrucât are aceeași adresă cu holdingul lui Plahotniuc, Chișinău, str. Ghioceilor 1. „Compania de producere se află pe aceasta adresă pentru că a fost important să fim mai aproape de procesul de producere”, a explicat Buștiuc.

Anterior, Lilian Buștiuc a exercitat atribuțiile de administrator la întreprinderea TELEFE M International  (lichidată), fondată de OTIV PRIME B.V.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: