10:44:00 19.04.2024
Stiri

Doina Gherman, despre votul negativ la APCE: Filat și Platon nu sunt deținuți politici

Anticorupție 05.10.2019 15:01 Vizualizări4876 Autor: Ziarul National
Doina Gherman, despre votul negativ la APCE: Filat și Platon nu sunt deținuți politici Deschide


Deputatul PAS, Doina Gherman, a explicat votul împotriva amendamentului depus la APCE prin care s-a cerut urgentarea examinării și clasarea dosarelor inițiate către fostul regim împotriva activiștilor politici și avocaților acestora. Potrivit Doinei Gherman nu există temei pentru a susține amendamentul, deoarece guvernarea actuală a făcut tot posibilul pentru a elibera sistemul de justiție de sub influența nejustificată. Pentru a soluționa problemele menționate este nevoie de timp.

Totodată Gherman a menționat că Vlad Filat și Veaceslav Platon nu sunt deținuți politici. Cazurile acestor doi se află pe rol, iar independența nu poate fi încălcată pentru aceștia doi și nici pentru altcineva.

Gherman a concluzionat că Adunarea nu poate și nu ar trebui să ceară să intervenția în actul justiției, întrucât aceasta ar însemna încălcarea principiilor democratice de bază pe care le susține Adunarea.



Membrul PPDA, Alexandru Machedon, a rugat-o pe Doina Gherman să explice public de ce la APCE a votat împreună cu Andrian Candu împotriva amendamentului sus-menționat.

„Am rămas tablou în urma acestui vot, ați scuipat în toți cei care v-au susținut riscându-și viața, securitatea familiilor sau afacerile!”, a scris Machedon pe Facebook.

Amintim că pentru amendamentul privind încetarea clasarea dosarelor inițiate de fostul regim a votat doar deputatul PPDA Inga Grigoriu, ceilalți doi deputați prezenți la APCE, Andrian Candu și Doina Gherman, pronunțându-se împotrivă.

Deschide.MD


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md