/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

Sandu, mesaj către potențialii candidați la funcția de procuror general: „Dacă până acum ați așteptat timpul potrivit, acesta este el”

missing
05 octombrie 2019, ora 14:00

Prim-ministra Maia Sandu a adresat un mesaj potențialilor candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, la câteva zile de la lansarea etapei de preselecție pentru concursul de angajare al șefului Procuraturii Generale. Aceasta îi îndeamnă pe cei care vor să ocupe această funcție, să-și depună dosarul.

„Ministerul Justiției a lansat concursul și aș vrea să mă adresez potențialilor candidați care întrunesc condițiile pentru a aplica la această poziție. Știu că nu e ușor să faci dreptate în Republica Moldova. Știu că nu e ușor să repari un sistem putred, să treci peste toate piedicile întinse de cei interesați ca lucrurile să rămână așa cum sunt. O știu din propria experiență. Dar mai știu că viitorul țării noastre, viitorul tuturor cetățenilor depinde de cei care vor avea curajul să facă schimbarea în sistem. Stimați potențiali candidați, dacă până acum ați așteptat timpul potrivit ca să acționați spre binele țării, acesta este el”, a comentat Maia Sandu.

Concursul pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general a fost lansat pe data de 30 septembrie de către Ministerul Justiției. Candidaturile vor fi evaluate de o comisie formată din experți din țară și de peste hotare. Ulterior, candidații selectați vor fi înaintați Consiliului Superior al Procurorilor pentru desemnarea candidaturii finale, ce va fi propusă președintelui țării spre aprobare.

Zilele trecute, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, ministra Justiției Olesea Stamate a spus că unul dintre membrii comisiei date va fi expertul irlandez James Hamilton. Numele celorlalți membri urmează a fi anunțați săptămâna viitoare.

În prezent, funcția de procuror general interimar este deținută de Dumitru Robu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram