Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.10.2019

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA și cu noul director al Misiunii USAID

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA și cu noul director al Misiunii USAID

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întâlnire cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, și cu directorul Misiunii Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în țara noastră, Scott Hocklander.

Zinaida Greceanîi a adresat felicitări lui Scott Hocklander cu ocazia recentei sale numiri în funcția de director al Misiunii USAID în Moldova și s-a arătat convinsă de continuarea interacțiunii productive stabilite de-a lungul anilor dintre țara noastră și această instituție internațională.

Scott Hocklander a menționat că una din preocupările sale în funcția respectivă va fi identificarea noilor oportunități de consolidare a relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova și de atragere a investițiilor de calitate în țara noastră.

În altă ordine de idei, Zinaida Greceanîi și Dereck J. Hogan au făcut un schimb de opinii privind evoluția situației politice din Republica Moldova după instituirea majorității parlamentare, fiind abordate aspecte privind acțiunile consecvente și ferme ale majorității parlamentare în reforma procuraturii și a sistemului de justiție, combaterea corupției, ca premise fundamentale pentru dezvoltarea țării.

Ambasadorul SUA a remarcat reușitele autorităților în această direcție și a încurajat pentru continuarea acestor acțiuni importante pentru poporul Republicii Moldova.

În alt context a fost remarcată agenda externă activă a Legislativului Republicii Moldova, care contribuie la îmbunătățirea raporturilor țării noastre cu partenerii externi, la fortificarea poziției pe plan internațional.

Un alt subiect al discuțiilor l-a constituit campania pentru alegerile locale generale. Zinaida Greceanîi a subliniat importanța desfășurării unui scrutin liber și corect, capabil să aducă schimbări în bine cetățenilor.

Generalizând, Președintele Parlamentului a remarcat importanța ajutorului consistent acordat de către SUA Republicii Moldova în diverse domenii, menit să contribuie la consolidarea instituțiilor democratice, dezvoltarea social-economică și creșterea nivelului de trai al cetățenilor, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus