Un bărbat și o femeie din capitală riscă o amendă de până la 42 de mii de lei sau închisoare de până la doi ani pentru pungășie

Doi bărbați în vârstă de 51 și 34 de ani, cercetați penal pentru pngășie, riscă o amendă de până la 42 de mii de lei, închisoare de până la doi ani sau muncă în folosul comunității 180 la 240 de ore.

Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a municipiul Chișinău, de comun cu ofițerii de investigație a sectorului Râșcani, au reținut doi suspecți, originari din capitală, pentru pungășii. Ambii s-au dovedit a fi judecați anterior pentru infracțiuni similare.

Primul cazul a avut loc într-un magazin amplasat pe str. Petricani. O femeie în vârstă de 58 de ani, profitând de neatenția victimei, doamnă în vârstă de 51 de ani, i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate, carduri și bani. Prejudiciul cauzat victimei constituie 5 300 lei.

Alt caz a avut loc în microbuzul nr. 191, când suspectul, un bărbat în vârstă de 34, ar fi sustras din geanta unei doamne portmoneul cu acte și bani, cauzându-i un prejudiciu de 640 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Suspecții sunt cercetați penal pentru ,,Pungășie”, care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Pub