(video) Pavel Filip propune alegerea unui procuror general european: „Suntem gata să oferim blocului ACUM voturile necesare”

Fracțiunea Partidul Democrat a propus includerea în ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi a proiectului de lege, care propune numirea unui procuror european în fruntea Procuraturii Generale. Potrivit președintelui fracțiunii, Pavel Filip, în prezent asistăm la un dezmăț total în justiție, o politizare absolută a instituțiilor de drept, dosarele penale fiind deschise la comandă și doar pentru reprezentanții opoziției. Anterior blocul ACUM s-a pronunțat pentru un procuror european care ar putea fi soluția crizei în care este sistemul de justiție, iar PDM este gata să susțină această inițiativă.

„Suntem gata să oferim blocului ACUM voturile necesare pentru numirea unui procuror european, pentru că doar un procuror european ar putea investiga obiectiv și imparțial atât persoane din actualele partide de opoziție, cât și persoane din actuala guvernare”, a declarat Pavel Filip într-un briefing de presă.

Liderul democraților a precizat că deși în campania electorală, blocul ACUM a promis alegerea unui procuror european, ajuns la guvernare blocul ACUM și PSRM și-au partajat între ei Procuratura și CNA-ul. „Procuratura a ajuns un instrument în mâinile actualei guvernări și deja este clar pentru toată lumea că dosarele din ultima perioadă au fost deschise la comanda actualilor guvernanți”, a subliniat Pavel Filip.

UNIMEDIA amintește că deputații au aprobat proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.


Pub