(foto) O astfel de maşină nu aţi mai văzut – Porsche 356 Limousine

A fost nevoie de aproape opt decenii de la începuturile sale pentru ca Porsche să introducă în serie primul său automobil sportiv cu patru portiere şi este mai mult decât sigur că în anii ’50 cei din Zuffenhausen nici nu aveau în plan să facă unul, mai ales o limuzină.

Dar acest Porsche 356 Limousine custom, conceput pentru ocazii speciale, ne arată o parte din ceea ce s-ar fi putut întâmpla dacă firma lui Ferdinand Porsche nu s-ar fi focusat atât de mult pe crearea de maşini sportive. Cum a apărut el pe lume?

Foto: rmsothebys.com

În timp ce era înconjurat de unele dintre cele mai bune mașini din lume, la Amelia Island Concours d’Elegance, acum două decenii în urmă, colecţionarul american John Dixon a purtat o discuţie cu reprezentantul unui Automotive Illustrator cu sediul în Daytona Beach, Florida. Cei doi au discutat despre o creație pe care John o avea în minte pentru nunta fiicei sale: o limuzină pe bază de Porsche care ar asocia eleganța acelei zile speciale cu ceva puțin mai personal.

Mulţumită ochiului antent al lui Don Boeke, cunoscut sub numele de „the Egyptian”, în atelierul său de personalizare din Dayton, Ohio, limuzina a fost concepută. Citeşte continuarea şi vezi cum arată la interior, pe AutoBlog.MD


Pub