Deputați PD, despre așa-zisa îmbogățire ilicită a lui Constantin Țuțu: Oare el e unicul care are mașini sau averi în Moldova?

Deputații democrați susțin că nu cunosc nimic despre îmbogățirea ilicită a colegului lor de partid Constantin Țuțu, iar ultimele noutăți despre acesta le-au aflat din presă.

Foto: UNIMEDIA

Mai mulți parlamentari PD au declarat, pentru UNIMEDIA, că nu cunosc practic nimic despre averile lui Constantin Țuțu și ar fi bine ca Procuratura să se expună pe cazul lui.

„Eu cred că Procuratura Generală trebuie să dea explicații și domnul Țuțu. Nu știam despre averile lui și nu au decât să se lămurească ei între ei”, a spus deputatul PD Vasile Bîtcă.

Parlamentarul democrat Nicolae Ciubuc la fel nu cunoaște nimic nici despre averile, nici despre mașina lui Țuțu. „Este o anchetă în desfășurare care urmează să se expună. Cât de veridică este informația nu mă pot exprima. Ultima dată am discutat anul trecut, eu în postura de ministru și el ca deputat. Oare el e unicul care are mașini sau averi în Moldova? Nu știu ce mașină are, de ce ar trebui să știu?”

Și deputata Monica Babuc spune că află din presă despre colegul de partid. „De unde să știu? Noi nu am fost prieteni sau apropiați ca să știu care i-au fost averile. Ceea ce am citit ieri e că i-au fost sechestrate averile, apoi s-a anunțat că nu i-au fost sechestrate, că a pornit o cauză penală. Cu mine nu ține legătura”, a precizat aceasta.

Reamintim că că după ce s-a instaurat noua guvernare la Chișinău, Constantin Țuțu a plecat din Moldova. Acesta a fost văzut de mai multe ori în orașul Odessa. În iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și democratul Constantin Țuțu.Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

La 27 septembrie, Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arestare pe numele lui Constantin Țuțu, iar pe 1 octombrie PCCOCS a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către acesta, în perioada anilor 2014 – 2018. Totodată, fostul deputat PD a fost anunțat în căutare internațională.


Pub