PD vrea procuror european
Politic 4 octombrie 2019, 19:37 | 1109

Reprezentantii Partidului Democrat au anuntat astazi ca vor un procuror general european. Declaratia a fost facuta in plenul legislativului de catre seful fractiunii parlamentare a PD, Pavel Filip. Asta pentru ca, pe langa opozitie, sa fie anchetate si persoane din actuala guvernare. Initiativa legislativa nu a intrunit insa numarul necesar de voturi pentru a fi inclusa pe ordinea de zi a sedintei. De ce, aflati in continuare.

Pavel Filip a spus că, în situația în care Blocul ACUM s-a pronunțat în favoarea unui procuror general european, iar Partidul Socialiștilor nu ar agrea această idee, Partidul Democrat ar putea să dea o mână de ajutor pentru a aduna numărul suficient de voturi în Parlament.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a întrebat comisia de profil dacă există un raport în acest sens.

În timp ce ședința de plen a Parlamentului a continuat cu examinarea altor subiecte, deputații PD au părăsit sala, fără a face un anunț oficial în acest sens. Au urmat declarațiile lor pentru jurnaliști.

La inițiativa și declarațiile lui Pavel Filip a reacționat deputatul Blocului ACUM și președintele Comisiei juridice a Parlamentului Sergiu Litvinenco.

Opinia ta contează. Comentează!