15:26:10 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Democrații din Parlament își SCHIMBĂ conducerea și anunță că sunt gata să voteze împreună cu Blocul „ACUM” modificările necesare pentru ca R. Moldova să aibă un procuror general EUROPEAN

Politică 04.10.2019 10:24 Vizualizări4104 Autor: Ziarul National
VIDEO // Democrații din Parlament își SCHIMBĂ conducerea și anunță că sunt gata să voteze împreună cu Blocul „ACUM” modificările necesare pentru ca R. Moldova să aibă un procuror general EUROPEAN


Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat va fi condusă de șeful formațiunii, Pavel Filip, după ce Dumitru Diacov a renunțat la această funcție. Diacov a anunțat astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, că va fi vicepreședinte al fracțiunii parlamentare a PD.

Tot în debutul ședinței Parlamentului, Pavel Filip a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege care ar permite numirea în funcție a unui procuror general european, așa cum a propus anterior Blocul „ACUM”.

„În prezent asistăm la un dezmăț total în justiție, o politizare absolută a instituțiilor de drept, dosarele penale fiind deschise la comandă și doar pentru reprezentanții opoziției. Anterior Blocul „ACUM” s-a pronunțat pentru un procuror european care ar putea fi soluția crizei în care este sistemul de justiție. Suntem gata să oferim Blocului „ACUM” voturile necesare pentru numirea unui procuror european, pentru că doar un procuror european ar putea investiga obiectiv și imparțial atât persoane din actualele partide de opoziție, cât și persoane din actuala guvernare”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democraților a precizat că deși în campania electorală, Blocul „ACUM” a promis alegerea unui procuror european, ajuns la guvernare Blocul „ACUM” și PSRM și-au partajat între ei Procuratura și CNA-ul. „Procuratura a ajuns un instrument în mâinile actualei guvernări și deja este clar pentru toată lumea că dosarele din ultima perioadă au fost deschise la comanda actualilor guvernanți”, a subliniat Pavel Filip.

Mai nou, spune deputatul democrat, guvernanții au identificat „formula politizării perfecte”, astfel încât atât Blocul „ACUM”, cât și PSRM să poată influența numirea Procurorului General. „Ceea ce se urmărește prin acest proiect este instalarea unui procuror de buzunar, care va fi, de fapt, în cele două buzunare ale guvernării”, a accentuat liderul democraților.

Majoritatea parlamentară nu a acceptat introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect propus de democrați.

Anterior, socialiștii, adică partenerii de la guvernare ai Blocului „ACUM”, dar și președintele Igor Dodon s-au pronunțat categoric împotriva numirii în R. Moldova a unui procuror general din afara R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md