15:13:17 25.04.2024
Stiri

Litvinenco acuză democrații de POPULISM, când își propun sprijinul pentru un procuror european: „În ianuarie 2015, anume PD-ul lui Plahotniuc s-a opus venirii unui procuror general din UE”

Politică 04.10.2019 12:29 Vizualizări1700 Autor: Ziarul National
Litvinenco acuză democrații de POPULISM, când își propun sprijinul pentru un procuror european: „În ianuarie 2015, anume PD-ul lui Plahotniuc s-a opus venirii unui procuror general din UE”


Inițiativa Partidului Democrat (PD) privind aducerea unui procuror general european în R. Moldova, respinsă astăzi în Parlament, ar fi una „populistă”.

De această părere este președintele Comisiei parlamentare, juridice, pentru numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

„Dincolo de caracterul populist al inițiativei – pentru cine a uitat, în ianuarie 2015 anume PD-ul lui Plahotniuc s-a opus venirii unui procuror general din UE, conform celor convenite de liderii de atunci ai AEI de la Aeroport - vreau să le garantez celor din PD că noul procuror general (selectat pe baza legii votate recent) va fi unul independent, reformator și care va face totul pentru a-i trage la răspundere pe toți cei care au furat țara și sărăcit acest popor. Așa că toți cei care au furat – păzea, aveți de ce să vă temeți!”, a comentat Litvinenco.

Menționăm că astăzi democrații au anunțat că sunt dispuși să voteze modificările necesare, alături de Blocul „ACUM”, pentru ca în fruntea Procuraturii Generale să vină un șef european. Speranța democraților este că acesta se va ocupa nu numai de dosarele opoziției, dar și de ale guvernării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md