19:17:46 20.04.2024
Stiri

PD anunță că NU va participa la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă privind uzurparea puterii în stat: „O tentativă ieftină de intimidare a opoziției”

Politică 04.10.2019 12:44 Vizualizări1682 Autor: Ziarul National
PD anunță că NU va participa la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă privind uzurparea puterii în stat: „O tentativă ieftină de intimidare a opoziției” Captură


Partidul Democrat (PD) nu va participa la audierile organizate de Comisia de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale”.

Potrivit liderului PD, Pavel Filip, actuala majoritate parlamentară nu urmărește decât să „intimideze opoziția”.

„Practic, cei care în luna iunie în mod abuziv au preluat puterea, noaptea, pe întuneric, pe ascuns ne acuză pe noi, cei care am predat pașnic puterea, de uzurpare”, a declarat astăzi președintele democraților.

Fostul premier a mai spus că, în perioada 8-14 iunie, echipa guvernamentală și PD s-a condus de legile în vigoare și de Constituție. „Această comisie de anchetă, deopotrivă cu dosarele penale intentate la comandă pentru membrii noștri, presiunile și șantajul la care sunt supuși membrii PD sunt doar o tentativă ieftină de intimidare a opoziției”, a punctat acesta.

Filip a mai adăugat că „despre aceste derapaje democratice” a atenționat ieri și APCE, în rezoluția sa. „APCE s-a declarat îngrijorată de lipsa de transparență la numirea judecătorilor CC și a solicitat autorităților de la Chișinău să se asigure că standardele democratice, precum și drepturile opoziției, sunt respectate”.

Amintim că președintele Comisiei de anchetă, Mihai Popșoi, a anunțat că pe 8 octombrie curent, începând cu ora 10.00, vor fi audiați deputații Vladimir Cebotari, Serghei Sârbu și Igor Vremea. De asemenea, în fața Comisiei urmează să se prezinte vicepreședintele PD, Alexandru Cauia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md