08:29:48 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Peste 600 de moldoveni și români, EXPLOATAȚI în Spania: Condiții ca în Evul Mediu

Social 04.10.2019 13:37 Vizualizări2892 Autor: Ziarul National
VIDEO // Peste 600 de moldoveni și români, EXPLOATAȚI în Spania: Condiții ca în Evul Mediu


Poliţia din Spania au reţinut, joi, 16 persoane care locuiau în localităţile Jaen, Huleva, Cordoba și Badajoz y Albacete, fiind acuzaţi de formarea unui grup criminal organizat pentru a exploata muncitori români și moldoveni.

Oamenii legii au descoperit că peste 600 de moldoveni și români au fost exploatați și obligați să trăiască în condiții mizere de mai mulți conaționali.

Membrii reţelei racolau persoane din România şi Republica Moldova cărora le promiteau oamenilor locuri de muncă în Peninsula Iberică.

Odată ajunşi acolo, oamenii erau obligaţi să lucreze fără să primească bani și să trăiască în condiții greu de imaginat.

Românii exploatatori i-au avut complici pe angajatorii spanioli și portughezi. Firmele pentru care munceau cei exploatați, cinci la număr, sunt parte din investigație.

Acuzațiile din dosar sunt de exploatare, spălare de bani și constituirea unui grup criminal organizat, scrie evz.ro.

Autoritățile au reușit să găsească doar 145 din cele peste 600 de victime și doar 18 au fost eliberate din locurile unde erau forțate să muncească.

În acest moment, acestea se află în grija unor ONG-uri iberice. Potrivit Guardia Civil, victimele au fost nevoite să trăiască în Spania și Portugalia, în „condiții de semi-sclavie și precaritate extremă, în unele dintre cazuri petrecând câteva zile fără a putea mânca”.

Principalii membrii ai grupării se bucurau de un nivel de trai de lux. Aceștia primeau de la angajatorii spanioli și portughezii peste 500.000 de euro pe lună, în cuantumul muncii făcute de cei pe care îi exploatau.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md