Legea deoffshorizării, votată în prima lectură. Ce prevede aceasta

Anticoruptie.md
04/10/2019

Parlamentul a votat vineri în prima lectură așa-numita Lege a deoffshorizării. Înainte de vot, deputații din fracțiunea Partidului Democrat au părăsit sala plenului Legislativului. Prin adoptarea acestei legi se urmărește restricționarea participării companiilor din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice, concesionare și alte tipuri de contracte cu statul.

Printre persoanele juridice menționate mai sus se mai numără companiile în componența cărora figurează, direct sau indirect, una sau mai multe persoane (fondatori, asociați, acționari, administratori, beneficiari efectivi) înregistrate sau cu reședință în zone offshore, persoane juridice înregistrate în R. Moldova în cazul în care cotele de participare în capitalul social aparțin persoanelor juridice înregistrate în jurisdicții ce nu implementează standarde internaționale de transparență, persoane juridice în componența cărora figurează, direct sau indirect, una sau mai multe persoane (fondatori, asociați, acționari, administratori, beneficiari efectivi) înregistrate sau cu reședință în astfel de jurisdicții.

Guvernul urmează să aprobe metodologia de stabilire a jurisdicțiilor care nu implementează standarde internaționale de transparență și să aprobe listele acestora.

Anticoruptie.md
04/10/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii