/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Slusari și Popșoi, despre inițiativa democraților de a numi un procuror general european: „Bagă zâzanie între ACUM și PSRM”

missing
04 octombrie 2019, ora 18:22

Deputații Blocului ACUM califică inițiativa democraților de modificare a legislației pentru numirea unui procuror general european drept una populistă, care ar băga zâzanie în majoritatea parlamentară ACUM-PSRM.

Deputatul Alexandru Slusari îi întreabă pe democrați de ce nu au promovat acest proiect cât timp s-au aflat la guvernare și a precizat că nu au susținut astăzi inițiativa democraților de a introduce subiectul pe ordinea de zi a ședinței Legislativului, pentru că documentul nu a fost dezbătut în comisiile parlamentare.

„A fost o simplă provocare, încercare de a băga zâzanie între Blocul ACUM și socialiști. Măcar de era înregistrat în modul stabilit… De ce nu au adus procuror european în perioada lui Plahotniuc?”, a declarat Slusari.

Deputatul admite că ACUM ar putea reveni la discuțiile despre un procuror general european după ce se va expune pe acest subiect Comisia de la Veneția: „Știți care este poziția Blocului ACUM. Știți care este reticența socialiștilor. Încercăm să căutăm compromis”.

Și deputatul Mihai Popșoi susține că ACUM nu a renunțat definitiv la ideea aducerii unui procuror european, dar crede că pentru un străin ar fi greu să se descurce acum în sistemul nostru de justiție.

„Un procuror oricât de profesionist și integru ar fi nu va putea să facă nimic fără o susținere din partea a cel puțin o sută-două de procurori…Există procurori din SUA cu care noi am luat legătura, care sunt și ei cetățeni ai R. Moldova. Există și procurori din mai multe țări europene care au cetățenie. De aceea, ideea de procuror european se poate realiza destul de ușor”, se arată sigur Popșoi.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram