‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleScandalul Meat House continuă: sancţiuni fiscale, video trucat şi conexiuni politice

Scandalul Meat House continuă: sancţiuni fiscale, video trucat şi conexiuni politice

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Descinderile poliţiei, procuraturii şi specialiştilor ANSA la depozitele şi secţiile de producere a grupului Meat House (Cardiax Plus SRL şi altele) în urma cărora s-au depistat facturi false, carne şi produse din carne fără acte, dar şi sume mari de bani, au generat o serie de întrebări şi reacţii, dar şi presupuneri privind folosirea instituţiilor de stat pentru înlăturarea concurenţilor, scrie Mold-street.

Grupul Meat House susţine că poliția ar fi falsificat secvențele video din depozitul și instalațiile de producție ale companiei, cu scopul de a demonstra că produsele din carne sunt depozitate în condiții antisanitare.

„Încăperile demonstrate în imaginile video (ale poliţiei n.r.) nu corespund normelor standardelor sanitare și igienice pentru producția de alimente. Astfel de încăperi însă, la Meat House nu există. În plus, videoclipul arată produse din carne de la alți producători. Numele lor sunt vizibile în mod clar pe etichetele lipite pe produsele din carne”, precizează compania.

Meat House mai susţine că video-ul prezentat pe site-ul politia.md nu ar fi de încredere și nu corespunde situației reale a companiei, care a finalizat o modernizare completă a producției și a echipamentelor, iar secţiile de producere și depozitele, respectă „cele mai înalte cerințe sanitare și igienice și standardele europene”.

Drept argument, Meat House foloseşte şi faptul că este una dintre cele două întreprinderi moldovenești – producători de carne și cârnați – cu care retailerul Kaufland a semnat un contract de cooperare.

Oleg Bodaşco, directorul Cardiax-Plus SRL, compania care deţine brandul Meat House, afirmă întro declaraţie că va contesta informaţia difuzată de poliţie, pe motiv că nu ar fi veridică.

Totuşi, semnele de întrebare rămân. Mai ales că grupul are antecedente. Astfel, la finele anului 2017 a izbucnit un scandal în jurul Meat House, iar oamenii legii au raportat că a fost dezvăluită o schemă criminală la una dintre întreprinderile de prelucrare a cărnii din Chișinău: compania importase ilegal materii prime, fără documente de origine și taxe vamale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›