image
Sursa foto: Jurnal.md

ARBI şi PA au aplicat sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei pe bunurile „Air Moldova”

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat, în această săptămână, sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei pe bunuri care aparţin Î.S. “Air Moldova”. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar şi două aeronave.

Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea Î.S. "AIR Moldova". În fapt, este vorba despre un șir de tranzacții fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene vizate. Prin urmare, aplicarea sechestrului are ca scop evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii.

Amintim că, recent, procurorii şi CNA au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei, iar în prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar e de aproximativ un miliard de lei.

În context, precizăm că activitatea economică a „Air Moldova” nu este afectată de acţiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: