Coreea de Nord confirmă testarea unei noi rachete balistice lansate, dar spune că nu i-a amenințat pe vecini

Coreea de Nord a testat miercuri cu succes un nou tip de rachetă balistică, care a fost lansată de pe un submarin, a informat joi agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, în contextul în care autorităţile de la Phenian au anunţat pentru sâmbătă discuţii la nivelul grupurilor de lucru cu SUA pe dosarul nuclear, informează afp, citat de Agerpres.

Foto: https://news.sky.com

Noul tip de SLBM numit Pukguksong-3 a fost „tras în modul vertical” în apele din estul orașului Wonsan, KCNA a declarat, confirmând miercuri o evaluare a militarilor din Coreea de Sud conform căreia racheta a fost lansată într-un unghi înalt, transmite The Japan Times.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a adresat „felicitări călduroase" unităţilor de cercetare implicate în realizarea acestei lansări care nu a avut „niciun impact nefast asupra securităţii ţărilor vecine", conform sursei citate, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor de la Tokio, o parte a rachetei a căzut în Zona economică exclusivă a Japoniei, spaţiu maritim situat între apele teritoriale şi cele internaţionale.


Pub